fbpx

Gezond eten tijdens kerst

Hoe kun jij gezond eten tijdens kerst maar toch ook genieten van al dat lekkers?

De kerstdagen staan voor de deur. Dat betekent lekker eten en drinken met familie en/of vrienden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je tijdens de kerst toch gezond kunt eten en niet zo veel eet dat het jouw doel heel erg in de weg staat maar wel lekker geniet van al dat lekkers? Wij delen hieronder onze 5 belangrijkste tips

Onze 5 tips

1) En dit is gelijk de aller belangrijkste tip. Kies BEWUST. Kies bewust voor die producten die je ook ECHT lekker vindt en laat andere producten liggen. Waar er wellicht vroeger, uit gewoonte, ook voor de producten die je minder lekker vindt gekozen werd, is dat nu iets waar je bewust over na kunt denken en bewust keuzes in kunt maken. Luister daarnaast naar je lichaam. Tune even bewust bij jezelf in. Zit je eigenlijk vol of niet? Wil jij hier meer over weten? Dan is onze leefstijlcoaching misschien iets voor jou.

2) Zorg dat je overdag volwaardige verantwoorde voedingskeuzes blijft maken. Ontbijt dus bijvoorbeeld lekker met magere zuivel en fruit en zorg dat je overdag voldoende groenten eet.

3) Blijf lekker bewegen. Dat wil niet gelijk zeggen dat je moet gaan sporten maar lekker even eruit om te gaan wandelen is zeker aan te raden. Hiermee verbrand je wat calorieën én wandelen in de natuur is wetenschappelijk aangetoond goed voor de geestelijke gezondheid. Het werkt stressverlagend en stimuleert de creativiteit.

4) Heb je geen behoefte aan alcohol? Drink het dan niet. Voortaan zijn er een heleboel alcoholvrije varianten die bijna niet meer te onderscheiden zijn van de alcoholhoudende dranken.

5) Geniet van deze dagen! Geniet van het eten en drinken. Geniet van je vrienden en familie en maak je niet te druk over jouw doel. Deze dagen zijn ook onderdeel van het leven en het heeft dan ook geen zin om je tijdens deze dagen volledig te onthouden van alles. Jouw doel is ook te bereiken terwijl je van de feestdagen geniet. Zorg alleen dat je bewuste en enigszins gematigde keuzes maakt.

Succes! en geniet allemaal van deze mooie dagen.

Wil jij graag persoonlijk geholpen worden naar een gezonder en vitaler leven? Klik dan op onderstaande button

gezond eten tijdens kerst

Volg ons ook op onze sociale media kanalen voor leuke content zoals in deze Kennisbank!

×

Hallo,

Wat leuk dat je onze website gevonden hebt. Mijn naam is Willem. Kan ik je ergens mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?