fbpx

Gezond Thuiswerken

Gezond thuiswerken, hoe doe je dat?

Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het uitdagend maken om gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen. Nu je thuiswerkt kan je dagritme anders zijn, wat van invloed kan zijn op je eetpatroon. En mogelijk beweeg je minder dan wanneer je naar werk gaat. Zo mis je bijvoorbeeld de fietstocht naar werk of het stuk lopen van station naar kantoor. Hoe zorg je er nou voor dat jij gezond kan thuiswerken?

Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, ondersteun je je weerstand. En je zorgt ervoor dat je niet aankomt. Waar kan je op letten om toch gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen?

Gezond eten

1. Houd je gebruikelijke eetpatroon aan

Probeer zoveel mogelijk je normale eetpatroon vol te houden. Neem je op werk ook geen koek bij de koffie? Doe dit dan thuis ook niet. Eet je 3 boterhammen met de lunch en drink je een glas melk? Doe dit thuis ook. Zorg er in ieder geval voor dat je een lunchmoment inplant. Zo ben je weg van de computer en kan je weer opladen voor de middag.

2. Werk niet door tijdens de lunch. 

We weten dat als je eet terwijl je afgeleid wordt, dit ervoor kan zorgen dat je meer eet. Niet alleen tijdens het maaltijdmoment, maar ook daarna.

3. Eet niet meer dan je nodig hebt

Gezond eten is altijd van belang, of je nu thuiswerkt vanwege de coronamaatregelen of niet. Beweeg je veel minder dan dat je normaal doet? Probeer dan goed te letten op de hoeveelheden die je eet. Houd je gewicht in de gaten om te kijken of je lichaam in balans is en blijft.

4. Je huis gezond inrichten

Wist je dat jouw huis je helpt tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet? Zeker als je ook het ongezonde uit zicht zet. Ik daag je uit om het ongezonde eten eens op een andere plek te leggen dan gebruikelijk. Tel maar eens hoe vaak je uit gewoonte naar deze plek bent gelopen om er daar achter te komen dat het daar niet meer ligt. Zet daarnaast gezond eten in het zicht. Zet bijvoorbeeld op jouw bureau een schaaltje met tomaatjes en worteltjes.

Probeer voldoende te blijven bewegen

Beweging tijdens je werkdag

Bouw zoveel mogelijk vaste beweegmomenten op een dag in en zet deze ook in je (werk)agenda. Sta bijvoorbeeld op dezelfde tijd op en wandel een rondje door de buurt nu je geen reistijd naar werk hebt. Je kunt ook een vaste wandeling inplannen na de lunch. 

Sta ook regelmatig op van je werkplek gedurende de werkdag. Doe hierbij eventueel wat rek- en strekoefeningen of loop een paar keer de trap op en af om weer fit aan de slag te gaan. Of doe bijvoorbeeld, iedere keer dat je van je stoel op staat, 10 squats. Ga 10 keer zitten en weer staan om vervolgens pas hetgeen te gaan doen waarvoor je bent opgestaan.

Wil jij inspiratie of begeleiding bij het thuis sporten en bewegen? Neem dan contact met ons op dan helpen wij jou naar een actief thuiswerk leven.

Volg ons ook op onze sociale media kanalen voor leuke content omtrent gezond thuiswerken!

×

Hallo,

Wat leuk dat je onze website gevonden hebt. Mijn naam is Willem. Kan ik je ergens mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?