fbpx

De leefstijlcoach

Wij krijgen vaak de vraag wat een leefstijlcoach precies doet. In deze blog leggen wij het uit

Een Leefstijlcoach ondersteunt zijn coachee bij de verandering naar een gezondere leefstijl.

Leefstijl betekent eigenlijk niets meer dan ‘een manier van leven’. Met een gezonde leefstijl wordt bedoeld dat je op zo’n manier leeft dat je gezondheid wordt ondersteund en niet ondermijnd. Leefstijlfactoren die de gezondheid kunnen ondersteunen zijn onder andere gezond eten, voldoende beweging, stressmanagement en ontspanning. Factoren die de gezondheid kunnen ondermijnen zijn bijvoorbeeld ongezond eten, een zittend bestaan, chronische stress, roken en alcoholgebruik. Een leefstijlcoach heeft een brede kennis van alle leefstijlfactoren (bewegen, voeding, slaap, stress, verslaving en ontspanning) en de invloed ervan op de gezondheid. Als leefstijlcoach haal je het beste in mensen naar boven. Je werkt samen aan kleine en grote stappen in het veranderen van je leefstijl. Samen werk je aan effectieve acties, bijvoorbeeld om gezonder te gaan eten, te ontspannen of meer te gaan bewegen. Acties die haalbaar en klein zijn. Stap voor stap, van succes naar succes leidt het coachingstraject zo naar duurzame gedragsverandering.

Voor de meeste mensen is het erg moeilijk om blijvend hun leefstijl te veranderen. Dat heeft diverse oorzaken. 
  1. de mens is een gewoontedier en ingesleten gewoontes veranderen is best lastig.
  2. veel mensen gaan bij het veranderen van gewoonten niet planmatig te werk, waardoor de kans op mislukken groter wordt.
  3. een advies kan nooit maatwerk zijn als de wensen, de kennis en ervaring van de persoon in kwestie worden meegenomen.
  4. belemmerende overtuigingen kunnen bij de persoon bestaan ( ‘ik kan dit toch niet’ of ‘dit heeft voor mij geen zin’) die de verandering tegenwerken.

    Het is de taak van de coach om te helpen analyseren, om te stimuleren en structuur aan te brengen. Het is samenwerking op gelijke voet. Elk mens heeft namelijk zelf de mogelijkheden in zich voor een goed leven. Een leefstijlcoach maakt deze mogelijkheden zichtbaar. Hierdoor wordt je bewust van innerlijke belemmeringen, werk je aan de acceptatie daarvan en ga je samen onderzoeken hoe je hiermee om kunt gaan. Door de bewustwording en acceptatie ontstaan nieuwe mogelijkheden.

Wil jij graag samen met onze leefstijlcoach gaan werken naar een fit en vitaal leven? Klik dan op onderstaande button

Volg ons ook op onze sociale media kanalen voor leuke content omtrent leefstijl

×

Hallo,

Wat leuk dat je onze website gevonden hebt. Mijn naam is Willem. Kan ik je ergens mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?